Interview met Truus GarskampTruus Garskamp.jpg

Naam   : Truus Garskamp - Brand

FunctieLeidinggevende Frontoffice Client Contact Centrum 

1. In welke zin heeft u te maken (gehad) met borstkanker?

Ik heb een vriendin gehad die borstkanker kreeg en al een paar jaar geleden is overleden. Daarnaast zijn er een aantal medewerkers met borstkanker op mijn afdeling geweest. Ook ben ik teamleider geweest van de polikliniek chirurgie waaronder de mamma polikliniek valt. Daarmee heb ik te maken gehad met het beleid op deze polikliniek waar patiënten worden behandeld en begeleid gedurende het hele proces door gespecialiseerde chirurgen en mamma verpleegkundigen.  

2. Wordt of werd er over gesproken binnen de familie /het gezin/uw relatie?

Er wordt zeker altijd open over dit soort zaken gesproken binnen de familie en mijn relatie.

3. Wat vindt u van een lichaam met een borst minder?  

Mijn lichaam is zoals het is met heel veel littekens van allerlei operaties en een zwangerschap van een tweeling die zijn sporen heeft nagelaten. Ook met een borst amputatie is het wat het is. Ik zou zelf nooit kiezen voor een borstreconstructie met implantaten. 

4. Welke keuze zou u maken als het u zou overkomen? U heeft de keuze uit 3 mogelijkheden: reconstructie, prothese of ontboezeming.

Ik denk nu dat ik voor een prothese zou kiezen maar kan ook heel goed zijn dat ik verder door het leven ga zonder borst(en). Ik hecht er totaal geen waarde aan. Ik ben wie ik ben onafhankelijk hoe mijn lichaam er uitziet. 

5. Heeft u mij nog iets te vragen? 

Nee, ik heb verder geen vragen.