NIEUWS

Een eerste stap is gezet.
CZ vergoedt gedeeltelijk aangepaste lingerie/badkleding uit de aanvullende verzekering. Nu minister Edith Schippers nog overtuigen zodat het vergoeden van aangepaste lingerie opgenomen wordt in de basisverzekering!
https://www.cz.nl/vergoedingen/lingerie-aangepast


 

Lees hieronder onze vriendenbrief van 2016

Vriendenbrief december 2016 FB en website.docx


 

Marianne atelier DapR.jpg

Deze prachtige avondjurk is gemaakt door Daphne, eigenaresse van atelier DapR in Brielle.

Hiernaast ziet u Marianne die voor de eerste keer een kledingstuk draagt zonder prothese en zoals u uit onderstaande reactie op kunt maken, beviel haar dit uitstekend!

Marianne:"Van tevoren vond ik het toch wel spannend, maar toen ik hem aan had viel die spanning helemaal weg. Ik heb heerlijk zitten praten, eten en heb heerlijk gedanst erin. De jurk zit heerlijk."


 

Atelier Dapr

van Daphne de Ruijter

Introductie tbv stichting de Ontboezeming 1.pdf

Daphne Dapr.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

nagellak.jpgHUISKAMEROCHTEND 2016!in afwachting van de lunch.jpgkoffiedrinken.jpg20160304-Viva La Donna-3318.jpg20160304-Viva La Donna-3259.jpg20160304-Viva La Donna-3356.jpg20160304-Viva La Donna-3244.jpg20160304-Viva La Donna-3245.jpg20160304-Viva La Donna-3232.jpg20160304-Viva La Donna-3257.jpg20160304-Viva La Donna-3304.jpg20160304-Viva La Donna-3359.jpg20160304-Viva La Donna-3328.jpg20160304-Viva La Donna-3337.jpg20160304-Viva La Donna-3315.jpg20160304-Viva La Donna-3308.jpg20160304-Viva La Donna-3267.jpg

Axel 30 maart 2015 1.jpg


Op 7 april 2014 namen we deel aan een modeshow in Axel in Zeeuws-Vlaanderen.

Op deze avond waren aanwezig: oncologische pedicures, Erika's bodyfashion(te vinden op FB), Katoenenzo, Riadelverlingerie en De Haarzaak.

Het werd een warme avond in meerdere opzichten. 

Hieronder ziet u de modellen die deze avond de kleding en lingerie en badmode lieten zien van bovengenoemde zaken De belangstellenden op deze avond kregen alle keuzemogelijkheden te zien die er voorhanden zijn als men na een borstamputatie de keuze moet maken.groepsfoto_modeshow_Axel_07042014.jpg


 

HET FOTOBOEK BELLA DONNA!

De foto’s in het boek geven een realistisch beeld van hoe vrouwen er uit zien met één, géén of (een) gereconstrueerde borst(en), wat kan helpen als je voor de keuze staat: wel of geen reconstructie.

Bella Donna is een naslagwerk waarin 102 vrouwen zich in alle verschillende stadia van borstkanker letterlijk en figuurlijk hebben blootgegeven. Allen hebben de moed gehad om zich kwetsbaar en op een mooie manier herkenbaar te laten fotograferen.

Als u onderstaande link aanklikt ziet u een aantal van de geportretteerde vrouwen. Een daarvan is Manon die regelmatig een modeshow loopt voor Ria Delverlingerie

bella-donna-brochure.pdf


 

Gisteren, 9 oktober 2013, stonden we met een stand op de 1000-borstenbeurs in Arnhem.1000-borstenbeurs2013_024.JPG

Een prachtige locatie, nl. de Eusebiuskerk.

Een goed georganiseerd evenement dat door o.a. Pink Ribbon is gesponsord

Vele vrouwen, mannen kwamen een kijkje nemen in deze

tot 1000-borstenbeurs omgetoverde kerk.1000-borstenbeurs2013_022.JPG

Vrouwen en mannen waarmee we gesprekken voerden, bekend maakten met het voor hen soms nog onbekende.

Velen zullen ons financieel gaan ondersteunen door vriend te worden van onze stichting, zodat we verder kunnen met onze doelen te realiseren!

Mensen, dank voor alle mooie gesprekken en ontmoetingen.

We hopen dat u de keuze zult kunnen maken die bij u past.1000-borstenbeurs2013_031.JPG


 

Het is een vastgeroest gegeven dat borsten onlosmakelijk verbonden zijn met vrouwelijkheid. Wat dan met vrouwen die ze niet meer hebben? Niet iedereen krijgt namelijk de kans om na een (dubbele) mastectomie meteen voor een quasi perfecte reconstructie te gaan. Bekijk het onderstaande filmpje.

http://www.goedgevoel.be/gg/nl/11/Psychologie/article/detail/1713676/2013/09/29/Het-bewijs-borsten-maken-de-vrouw-niet.dhtml

Een uitspraak die ons op het lijf is geschreven: "Mijn lichaam is niet perfect, maar prachtig imperfect."


 

Een van onze doelen is: ervoor te zorgen dat de ééncupslingerie en -badkleding door de ziektekostenverzekeraars vergoed worden. Immers: een losse prothese en een borstreconstructie worden ook vergoed.

We hebben de stoute schoenen aangetrokken en de politiek benaderd omdat we willen dat deze vergoeding in het basispakket opgenomen wordt.  

De SP vindt ons doel zo sympathiek dat zij Kamervragen heeft gesteld aan minister Schipper van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Hieronder leest u haar antwoorden.

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/ah-tk-20122013-3094.html

Graag vernemen we van u op- en of aanmerkingen op de antwoorden van de minister op deze Kamervragen.

Wij zijn er nog niet klaar mee!


 

Woensdag 29 mei 2013: onze eerste Viva la Donndag!

De foto's spreken voor zich......compulatie_vldd2013jpeg.jpg

brestcancerbus_in_alaska.jpgIn verlaten Alaska, een bus voor breast cancer detection center. Het gedicht erop:

Supporting the fighters Admiring the survivers Honoring the taken And never ever, giving up hope.

Op het Pink(ster)voetbaltoernooi bij Nieuwerkerk a/d IJssel hebben deze prachtige meiden van voetbalvereniging Leonidas een Special t-shirt van Ontboezeming aangeschaft als voetbaltenue. Hun prestaties verbeterden hierdoor zienderogen! Meiden, hartstikke mooi dat jullie ons op deze manier sponsoren. We hopen dat meerdere teams jullie voorbeeld zullen volgen. Succes in de competitie.

Van links naar rechts staand: Jennifer, Carlijn, Elisabeth, Jlia, Moniek. Zitted: Eveline, Marlies, Marije.  

(T-shirts in de maten S,M,L te bestellen à € 15,=) Voetbalspecial.png

Pinkstertoernooi_Leonidas3.JPG

 Met op de achterkant de tekst www.ontboezeming.nl. Hier helaas niet te lezen, maar wel een leuke foto!


 

modeshow_asz_2013.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hierboven ziet u Marijke, Manon, Annelies en Karin in badkleding en lingerie gemaakt door Ria Delver. Deze ontwerpen werden geshowd in het Albert Schweitzerziekenhuis te Dordrecht tijdens een informatiemarkt voor borstkankerpatienten.


 

Impact borstreconstructie wordt onderschat

De psychologische impact van een borstreconstructie na borstamputatie wordt onderschat. Dat zegt promovenda Jessica Gopie. Ze pleit voor volledige informatie vooraf, zodat vrouwen beter onderbouwd kunnen kiezen voor een reconstructie en de wijze waarop die plaatsvindt. Voor het hele artikel klik hier...


 

Bij_de_notaris_2.JPGWij, Organisatie Ontboezeming, zijn een Stichting geworden!

Dit houdt in dat we ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.

U kunt ons vinden onder nummer 56510861

We heben deze volgende stap op weg naar het verwezenlijken van onze doelen bekrachtigd met een handtekening bij de notaris in Dordrecht.


 

We hebben iets nieuws!

Weet je iemand die SPECIAL is?

Wil je Organisatie Ontboezeming steunen in het behalen van de doelen?

Kijk dan eens goed naar onderstaand t-shirt, ontwopen door studio schurk !

Wil je het t-shirt bestellen? Het is te verkrijgen in de maten S, M, L.

Even een e-mail naar info@ontboezeming.nl onder vermelding van je naam, adres en maat.

verkooptshirt.jpg

The SCAR projectimages5.jpg

Breast Cancer Is Not A Pink Ribbon

Dit is een project gestart door de Amerikaanse fotograaf David Jay die geraakt werd door de foto van een zwangere vrouw met één borst. Het project omvat jonge vrouwen, < 40 jaar, die getroffen zij door borstkanker en op een prachtige manier geportretteerd zijn. www.thescarproject.org/gallery   

 

 

 


 

beeldje.jpg

Rita Renema is als geestelijk verzorger werkzaam in de palliatieve zorg en heeft zelf tweemaal de diagnose kanker te horen gekregen. Door ds. Arie van der Veer is zij hieromtrent uitgebreid geïnterviewd in het TV programma Nederland Zingt op Zondag. Rita Renema heeft bovenstaand beeldje zelf gemaakt en zij schenkt dit aan organisatie ontboezeming! Dit vinden wij een mooi gebaar en danken haar hartelijk voor dit passende beeld.

Zij heeft het boek De Ander geschreven, lees hier meer over dit boek. 

 

 

 

 


 

In de Stijlbijlage van Elsevier die op 25 februari 2012 is verschenen is een mooie rol voor Karin weggelegd. Klik hier voor het artikel.

karin_elsevier.JPG